user_mobilesplash

Bij Van Assema
Penningsveer 5
2065 AM Haarlemmerliede
(t) 023-5310971  |  info@bijvanassema.nl
 

Onze jachthaven ligt aan de Mooie Nel, een door de rivier de Liede gevormd meer. De Liede verbond vroeger het Haarlemmermeer met het Spaarne, maar werd na de droogmaking van het Haarlemmermeer (tussen 1849 en 1852) een zijrivier van de Ringvaart.

Varen

Na het passeren van sluis Spaarndam kunt u via het Noordzeekanaal richting IJmuiden, Nauerna en Zaandam. Via Haarlem kunt u richting Aalsmeer, Lijnden, de Kaag en verder.

Het zogeheten 'rondje Haarlem' is een leuke tocht die over de Mooie Nel, door de binnenstad van Haarlem, via de Cruquius, langs de Molenplas en via de Buitenliede en Binnenliede weer terugvoert naar de jachthaven (of vice versa). Onderweg komt u langs de mooiste plekjes om te zwemmen, te vissen of van een picknick te genieten.

Het 'rondje Haarlem' is prima geschikt voor onze huurboten. Deze kunt u online reserveren.

Wilt u meer toeristische informatie? Vraag het ons gerust. Wij helpen u graag op weg met tips voor leuke vaarroutes en mooie plekken om aan te meren.

Wandelen en fietsen

U kunt in de omgeving ook heerlijk wandelen of fietsen. Zo voeren de wandelroute Verliefd op Spaarnwoude en de fietsroute Rondje Spaarnwoude langs onze jachthaven.

ANWB Fietsservicepunt

Bij Van Assema is een ANWB Fietsservicepunt. Bij een Fietsservicepunt kunt u met behulp van de ANWB Fietsservicebox eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoeren.