Bij Van Assema biedt verschillende mogelijkheden om uw boot veilig te laten overwinteren. Wij halen uw boot uit het water, spuiten het onderwaterschip grondig af en plaatsen de boot vervolgens op bokken. Kleine boten worden in een botenstelling opgeslagen. 

Het jachthaventerrein biedt ruimte voor winterstalling aan boten tot ongeveer 10 meter. Wij beschikken over een vaste kraan voor boten tot 3,5 ton en een helling voor boten tot 10 ton. 

Vanzelfsprekend laten we uw boot in het voorjaar weer te water.

Krimpfolie

Wij kunnen uw boot vakkundig voor de winter afdekken met zogenoemde krimpfolie. Deze folie omsluit de bovenkant van de boot en beschermt deze tegen neerslag, vorst, vuil, UV-stralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Zo kan uw boot buiten worden gestald, met dezelfde bescherming als die van een overdekte stalling.

krimpfolie

Onderhoud en reparatie

Vanaf 2020 voeren wij geen onderhoud meer uit aan de boten.

Als uw boot bij ons in stalling ligt, kunnen wij voor het onderhoud aan uw boot, motor of bootzeil enkele gespecialiseerde bedrijven aanraden. Vraag hiernaar bij de havenmeesters.
U dient zelf het contact te leggen met het bedrijf om een afspraak te maken.

Natuurlijk kunt u ook zelf het onderhoud verzorgen. Op het terrein zijn diverse stroompunten waar u met een eigen haspel stroom kunt afnemen. Klussen is alleen in de winterperiode overdag toegestaan.

onderhoud

Openingstijden jachthaven

Zomer (april-oktober)
Het jachthaventerrein is 's zomers dagelijks toegankelijk. De havenmeester is aanwezig van dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

Winter (oktober-april)

Het jachthaventerrein is 's winters dagelijks (óók in het weekend) toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Houdt er rekening mee dat de havenmeesters gedurende de winterperiode niet altijd aanwezig zijn op de haven.

Belangrijke informatie

Onze huisregels (.pdf) zijn er om ieders verblijf in de jachthaven zo prettig mogelijk te maken. Op alle overeenkomsten zijn algemene voorwaarden (.pdf) van toepassing.

Hieronder een paar belangrijke regels:
  • Wij laten de bij ons gestalde boten in twee lichtingen te water: de eerste lichting tussen 1 en 15 april en de tweede tussen 15 en 30 april. Zorgt u er s.v.p. voor dat al het onderhoud aan uw boot vóór de startdatum van uw lichting is afgerond.
  • Als u geen zomerplaats bij ons huurt, heeft u een week de tijd om uw boot weg te halen. Na die week zijn wij genoodzaakt om het passantentarief te rekenen. €1 per meter per nacht.
  • Zorg dat u tijdens het onderhoud aan uw vaartuig altijd een toereikend stuk zeil neerlegt, dit naderhand weer netjes schoon klopt in een afvalbak of vuilniszak en afvoert.
  • Voor schilder- en schuurwerk geldt dat op even dagen geschilderd mag worden en op oneven dagen geschuurd. Als u besluit zich hieraan niet te houden is dit voor eigen risico.
  • Overeenkomsten voor zomer- en winterstalling worden geruisloos voortgezet. Opzeggen kan vóór 1 maart (zomerstalling) of vóór 1 september (winterstalling) schriftelijk of per e-mail (met ontvangstbevestiging).
  • Honden zijn welkom, maar moeten wel zijn aangelijnd.

Foto's jachthaven

Contact

bijvanassema locatieAdres
Penningsveer 5
2065 AM Haarlemmerliede

Telefoon
023-5310971 (Bootverhuur alleen online te reserveren)

E-mail
info@bijvanassema.nl
bijvanassema facebook  bijvanassema twitter  bijvanassema instagram
coronaproof genieten

Openingstijden café

Tot en met zondag 1 november 2020 zijn wij geopend op zaterdag en zondag 11.00-19.00 uur.
Wintersluiting 2 november 2020 tot medio maart 2021
  • Besloten feestjes zijn in overleg buiten openingstijden mogelijk
  • Geopend op beide Paasdagen en Pinksterdagen
  • Gesloten op Koningsdag (27 april)
  • Honden zijn welkom, mits aangelijnd