Bij Van Assema biedt verschillende mogelijkheden om uw boot veilig te laten overwinteren. Wij halen uw boot uit het water, spuiten het onderwaterschip grondig af en plaatsen de boot vervolgens op bokken. Kleine boten worden in een botenstelling opgeslagen. 

Het jachthaventerrein biedt ruimte voor winterstalling aan boten tot ongeveer 10 meter. Wij beschikken over een vaste kraan voor boten tot 3,5 ton en een helling voor boten tot 10 ton. 

Vanzelfsprekend laten we uw boot in het voorjaar weer te water.

Winterservices

Om uw boot goed te beschermen tegen vorst en andere weersomstandigheden, bieden wij enkele winterservices aan. Booteigenaren ontvangen in het najaar een e-mail met meer informatie, de prijslijst en het aanmeldformulier om in te schrijven voor deze services.

Winterklaar maken van de boot
De havenmeesters spoelen uw motor door met antivries en controleren of er geen water meer in de bilg zit. Daarnaast ontkoppelen ze de accu van uw boot. De accu wordt voor u opgeladen.

Boiler winterklaar maken
Als uw boot een (warm water) boiler heeft, kunnen wij deze voor u winterklaar maken. Zo voorkomt u dat de boiler stuk vriest.

Afdekken met eigen zeil
Een afdekzeil beschermt de boot tegen weersinvloeden. Zeker in de winter is het verstandig de boot af te dekken tegen vuil en regen. Wij dekken de boot voor u af. U dient zelf vooraf een passend zeil aan te leveren.

Boot inkrimpen met krimpfolie
Wij kunnen uw boot vakkundig afdekken met krimpfolie. Deze folie omsluit de bovenkant van de boot en beschermt deze tegen neerslag, vorst, vuil, UV-stralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Zo kan uw boot buiten worden gestald, met dezelfde bescherming als die van een overdekte stalling.

krimpfolie

Onderhoud en reparatie

Sinds 2020 zijn wij gestopt met het uitvoeren van groot onderhoud aan de boten. Als uw boot op onze jachthaven in stalling ligt, kunnen wij u voor het onderhoud aan uw boot, motor of bootzeil enkele gespecialiseerde bedrijven aanraden. U dient zelf het contact te leggen met deze bedrijven om een afspraak te maken.


Voor motoronderhoud:
Marine Service v/d Ploeg en zoon
06-54615544
www.marineservicevanderploeg.nl

Reparaties of nieuwe bootkappen:
Zeilmakerij Kef
06-12629873
www.zeilmakerijkef.nl

Reinigen van bootkap:
Zonklaar
0515-785435
www.zonklaar.nl

Onderhoud buitenboordmotoren:*
Wetterwille Allround Service
06-55365245
www.wetterwilleallroundservice.com 
*Alleen allround service van: Mercury, Yamaha, Honda en Tohatsu motoren


Uiteraard staat u ook vrij om zelf het onderhoud aan uw boot te verzorgen. Op het terrein zijn diverse stroompunten waar u met een eigen haspel stroom kunt afnemen. Klussen is alleen in de winterperiode overdag toegestaan.

onderhoud

Openingstijden jachthaven

Zomer (april-oktober)
Het jachthaventerrein is 's zomers dagelijks toegankelijk. De havenmeester is aanwezig van dinsdag t/m zondag van 9.00 tot 17.00 uur.

Winter (oktober-april)

Het jachthaventerrein is 's winters dagelijks (óók in het weekend) toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. 

Houdt er rekening mee dat de havenmeesters gedurende de winterperiode niet altijd aanwezig zijn op de haven.

Belangrijke informatie

Onze huisregels (.pdf) zijn er om ieders verblijf in de jachthaven zo prettig mogelijk te maken. Op alle overeenkomsten zijn algemene voorwaarden (.pdf) van toepassing.

Hieronder een paar belangrijke regels:
  • Wij laten de bij ons gestalde boten te water volgens een aan u doorgegeven planning. Zorgt u er s.v.p. voor dat al het onderhoud aan uw boot vóór de startdatum van uw lichting is afgerond. 

    De precieze planning in het voorjaar is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij stellen u in het voorjaar daarom verder op de hoogte over wanneer u uw boot kunt ophalen.

  • Als u geen zomerplaats bij ons huurt, heeft u een week de tijd om uw boot weg te halen. Na die week zijn wij genoodzaakt om het passantentarief te rekenen. €1 per meter per nacht.
  • Zorg dat u tijdens het onderhoud aan uw vaartuig altijd een toereikend stuk zeil neerlegt, dit naderhand weer netjes schoon klopt in een afvalbak of vuilniszak en afvoert.
  • Voor schilder- en schuurwerk geldt dat op even dagen geschilderd mag worden en op oneven dagen geschuurd. Als u besluit zich hieraan niet te houden is dit voor eigen risico.
  • Overeenkomsten voor zomer- en winterstalling worden geruisloos voortgezet. Opzeggen kan vóór 1 maart (zomerstalling) of vóór 1 september (winterstalling) schriftelijk of per e-mail (met ontvangstbevestiging).
  • Honden zijn welkom, maar moeten wel zijn aangelijnd.

Foto's jachthaven

Contact

bijvanassema locatieAdres
Penningsveer 5
2065 AM Haarlemmerliede

Telefoon
023-5310971 (Bootverhuur alleen online te reserveren)
06-26234410

E-mail
info@bijvanassema.nl
bijvanassema facebook  bijvanassema twitter  bijvanassema instagram